Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



”Lovind o pasăre de pradă” de Iosif Demian, la Cineclub Film


     Întoarcerea lui Iosif Demian în țară, pentru un nou film produs de Anca Puiu pentru Mandragora, a adus și o serie de evenimente dedicate cineastului. Lansări de carte, premiere târzii ale unor filme interzise de cenzura comunistă, recuperarea unor pelicule cu impact în cinematografia românească, toate vin să contureze o personalitate puternică și un talent special.
     Cineclub Film, organizat de revista Film și Cinemateca Română, a propus proiecția cu Lovind o pasăre de pradă, realizat în 1983, înainte cu puțin timp de plecarea cineastului din țară în Australia. Adaptarea romanului ”Un bunic și o biată cinste”, al lui Petre Sălcudeanu, Lovind o pasăre pradă este o continuare a unei alte povești scrise de același autor, O lacrimă de fată (1980), cu aceiași actori în distribuție: Dorel Vișan, George Negoescu. 
     Evenimentul a fost prilejuit de lansarea numărului 2/ 2019 al revistei Film (numărul 24). Dana Duma, redactor-șef al revistei și Mihai Fulger, director al Arhivei Naționale de Filme, l-au invitat pe regizorul Laurențiu Damian, președinte al Uniunii Cineaștilor din România, să vorbească despre Iosif Demian și opera lui.
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu
   

Tags: arhiva nationala de filme, iosif demian, laurentiu damian, lovind o pasare de prada film, revista film nr 2 2019

Comments: