Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



KINOdiseea 2018, ediția a 10-a


     Singurul festival de filme pentru copii și tineret, KINOdiseea, este deja un brand respectabil în Europa de Sud-Est. Cea de-a10-a ediție a propus filme de ficțiune și animații, ateliere de scenografie, magie, animație frame-by-frame, arta actorului sau reciclare creativă. Proiecțiile au fost răspândite la Cinetic, Cinema Pro, Cinemateca Eforie și Cinema Gloria, din cauza numărului mic al sălilor de cinema.
     Surpriza acestei ediții aniversare a fost un film românesc, Străjerii,  produs de Liviu Mărghidan, prima peliculă cu și pentru copii din ultimii ani.
Cele două jurii, pentru competiția de lungmetraje și pentru cea de scurtmetraje, au avut de ales din selecția cu cele mai bune filme din ultimii doi ani, realizată de directorul artistic Ligia Keșișian-Mitulescu.
 
     Daniel Mitulescu, producător și director general al festivalului, știe că e dificil să realizezi un film pentru copii, dar militează pentru diversitatea de genuri în cinematografia românească.

     Actrița Ada Condeescu, membră a juriului, alături de Bogdan Mustață și Bogdan Dumitrache, a fost impresionată de calitatea filmelor din competiție, dar a fost ușor să aleagă premianții.
Imaginea: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
 

Tags: ada condeescu, daniel mitulescu, festival international de filme pentru copii kinodiseea, kinodiseea 2018, ligia kesisian mitulescu

Comments: