REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Juriul KINOdiseea 2018


     Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea va avea loc la București, în perioada 8-13 noiembrie. Competiția internațională de lungmetraj de anul acesta va fi jurizată de actorii Ada Condeescu și Bogdan Dumitrache și de regizorul Bogdan Mustață.
     Cele mai bune 9 filme pentru copii ale anului vor putea fi urmărite în premieră națională în competiția internațională a festivalului, împreună cu cinci calupuri de scurtmetraje pentru diferite categorii de vârstă și singurul film românesc pentru copii realizat în ultimii ani. Filmele din festival vor rula la Cinema Eforie, Cinema Gloria, Cinema Pro și la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa.
     Juriul competiției de scurtmetraj va fi compus anul acesta din actrița Laura Marin, criticul de film Georgiana Mușat și regizoarea Andreea Lăcătuș.
Laura Marin a absolvit Academia de Teatru și Film din București în 2012, secția Arta Actorului. A activat în teatrul independent timp de doi ani. După roluri pe scenă, în scurtmetraje și publicitate, de patru ani activează în domeniul producției publicitare și de film. În prezent, Laura este freelancer.
     Georgiana Mușat e critic de film - scrie pentru Acoperișul de Sticlă, Scena 9, Revista FILM, Film Menu și studiază filmologia la UNATC.
     Andreea Lăcătuş a absolvit în 2017 masteratul Arta Regiei de Film la UNATC București. Lucrează ca regizor în regim independent și dezvoltă programe artistice și educaționale în cadrul Asociației inCAP.
     Scurtmetrajele din competiția internațională KINOdiseea sunt grupate în jurul a cinci nuclee tematice adresate tinerilor de diferite vârste – de la cei mici (3-6, 6-9, 9-12, 12-15 ani) la cei mari (15-18 ani).
     Festivalul KINOdiseea va debuta astăzi, la Cinema Pro,  cu așteptata animație franceză Colț Alb, în regia lui Alexandre Espigares, considerată a fi cea mai fidelă adaptare a cărții lui Jack London. Filmul care va închide cea de-a X-a ediție KINOdiseea, proiectat imediat după gala de închidere este îndrăgita animație Anastasia, în regia lui Gary Goldman și Don Bluth.
     Detalii: www.kinodiseea.ro
(08.11.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festival de film pentru copii, juriu kinodiseea, kinodiseea 2018

Opinii: