Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Festivalul de Film Românesc de la Londra: Povești neîncheiate


     Festivalul de Film Românesc de la Londra (FFR) deschide cea de-a 12-a ediție pe 30 noiembrie, 2015, la sala de cinema Curzon Soho. Ultima zi de proiecții este 6 decembrie.
     Invitați speciali din România sunt: regizorul Stere Gulea (Moromeții), actorii Andreea Vasile (De ce eu?) și Toma Cuzin (Aferim!, Comoara), scenaristul Alexandru Baciu (Un etaj mai jos) și producătoarea Florentina Onea (Box).
     „Festivalul de Film Românesc de la Londra este un brand care a împlinit doisprezece ani. Un eveniment de tradiție, care se bucură de o audiență dedicată. Când a fost inițiat FFR, în 2003, Noul Val al cinematografiei românești tocmai se lansa, aducând în prim plan actori și regizori remarcabili. Susținut și inspirat de aceste noi talente extraordinare, festivalul a devenit din ce în ce mai puternic. FFR a crescut constant, prin prezentarea unor producții cinematografice românești foarte diverse, de cea mai bună calitate,“ spune Ramona Mitrică, director al festivalului.
    FFR este o inițiativă non-profit, sprijinită financiar de granturi și sponsorizări. FFR este organizat de Profusion International, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din România, Uniunea Cineaștilor din România şi Cinematografele Curzon din Londra.
     Detalii: Rofilmfest.com // Curzon Cinemas

Tags: aferim film, de ce eu film, festivalul de film romanesc de la londra, stere gulea

Comments: