REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFestivalul de Film Românesc de la Londra: Început de capitol


Festivalul are loc în perioada 13 – 16 noiembrie 2014, la Cinema Curzon Soho din Londra.

Ediţia din acest an - “Început de capitol/ Breaking New Ground” are în program cele mai noi producţii şi o proiecţie specială cu filmul Pădurea spânzuraţilor, regizat de Liviu Ciulei. 
La proiecţiile londoneze sunt invitaţi regizorul Nae Caranfil (Closer to the Moon), actriţa Ela Ionescu (La limita de jos a cerului), regizorul Dan Chişu şi actriţa Ioana Flora (Déjà vu), actorii Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ (Pădurea spânzuraţilor). 
Programul proiecţiilor la Cinematograful Curzon Soho

Joi 13 noiembrie, 6.15pm
Closer to the Moon - Premieră în Marea Britanie, urmată de o discuţie cu regizorul Nae Caranfil

Vineri 14 noiembrie, 6.30pm,
La limita de jos a cerului - Premieră în Marea Britanie, urmată de o discuţie cu actriţa Ela Ionescu

Sâmbătă 15 noiembrie 2014, 6.30pm
Déjà vu - Premieră în Marea Britanie, urmată de o discuţie cu regizorul Dan Chişu şi actriţa Ioana Flora

Duminică 16 noiembrie 2014, 4.45pm
Pădurea spânzuraţilor - Premieră în Marea Britanie, urmată de o discuţie cu actorii Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ
Programul Festivalului Filmului Românesc are proiecţii suplimentare la Liverpool, cu filmele Maria Tănase, regizat de Laurenţiu Damian, şi Amintiri bucureştene, regizat de Radu Gabrea, iar la Edinburgh va fi vizionată şi pelicula Sunt o babă comunistă, regizată de Stere Gulea. 
Festivalul de Film Românesc de la Londra este organizat de Profusion International Creative Consultancy, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei şi Cinematografele Curzon şi este susţinut de romani-online.co.uk. Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe - Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi susţinut de Ambasada României în Marea Britanie.
Detalii: www.rofilmfest.com / facebook
 

 Galerie Foto

Cuvinte cheie: dan chisu, ela ionescu, festivalul filmului romanesc la londra, ioana flora, mariana mihut, nae caranfil, victor rebengiuc

Opinii: