Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Câștigătorii UrbanEye Film Festival 2015


     UrbanEye Film Festival a adunat peste 1500 de spectatori la Cinema Elvira Popescu și la Cinemateca Union din București, între 11 și 19 noiembrie 2015.
     Cheltuieli comune (Belgia/Luxemburg, 2011), regizat de Charlotte Grégoire și Anne Schiltz, a fost câștigătorul ediției UrbanEye 2015. Premiul a fost decernat miercuri, 19 noiembrie, la Cinemateca Union, de către doi dintre membrii juriului: Cătălin Mitulescu și Mihai Fulger.
     O mențiune specială i-a fost oferită filmului regizat de Ileana Szasz, Scurt narativ din fața blocului (România, 2015), iar Concrete Love (Germania, 2014, regizat de Maurizius Staerkle-Drux) a obținut cele mai multe voturi de popularitate din partea publicului.
     De asemenea, în timpul festivalului au avut loc mai multe evenimente conexe. La conferința „Filmul în arhitectură. Arhitectura în film”, moderată de arhitectul Françoise Pamfil, au fost invitați arhitecții Mihaela Poenaru și Adrian Cancer. Giorgio Scianca a susținut prezentarea „Celluloid architects: fictional architects in movies”.
    Asociația VIRA a derulat atelierul pentru liceeni „Primul meu film documentar”, iar scurtmetrajele realizate în timpul proiectului au fost vizionate la Cinemateca Union. Asociația „de-a arhitectura” a organizat un atelier pentru copii, sâmbătă, 21 noiembrie, la Casa Mincu.
    Cea de-a doua ediție a Festivalului de Film UrbanEye a fost dedicată memoriei Cătălinei Ioniță (co-fondatoarea festivalului) și lui Mihai Alexandru. Banii strânși din vânzarea biletelor și abonamentelor vor fi donați victimelor incendiului din Club Colectiv.
     Detalii: Urbaneye.ro // Facebook

Tags: arhitectura si film, asociația vira, cinema elvira popescu, primul meu documentar, urbaneye 2015

Comments: