REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInvitații Festivalulului de Film UrbanEye 2015


     Cea de-a doua ediție a UrbanEye, festival de film despre oraș și viață urbană, se desfășoară între 11 și 15 noiembrie, la Cinema Elvira Popescu din București.

     Proiecțiile de film vor fi însoțite de discuții cu regizorii și invitații speciali, iar activitățile conexe vor include ateliere, dezbateri și evenimente pentru copii. Secțiunile festivalului sunt: „Patrimoniu recent”, „Urbanizare”, „Micro Spații”, „Din viața arhitecților” și competiția, din care fac parte filme inspirate din realitatea românească.
     Ediția 2015 a UrbanEye îi aduce la București pe regizorii Eric Andrew Bednarski (Neon, 2014), Adam James Smith (The Land of Many Palaces, 2015), Francesca Molteni (Where Architects Live, 2014), Joe Gilbert (Streets in the Sky, 2015) și Nathan Eddy (The Absent Column, 2012).
     Nici anul acesta nu vor lipsi atelierele și evenimentele pentru adolescenți și copii. UrbanEye organizează împreună cu asociația Vira atelierul „Primul meu film documentar”, în cursul căruia liceeni selectați vor avea ocazia să folosească o cameră de filmat în scopuri cinematografice şi să înțeleagă mai bine orașul și comunitatea din care fac parte. Asociația „de-a arhitectura” se alătură din nou festivalului și va organiza un atelier pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani
     „UrbanEye – Despre oraş prin film“ este un proiect cultural cofinanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, în parteneriat cu : Ordinul Arhitecților din România, Administraţia Fondului Cultural Naţional, Institutul Cultural Român, Institutul Francez, Cinema Elvira Popescu, Asociația VIRA, Asociația de-a arhitectura, Domnul de Rouă, The Plot, FabLab.
     Detalii: Urbaneye.ro // FacebookGalerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia vira, festival de film elvira popescu, urbaneye 2015, workshop documentar elevi

Opinii: