REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Începe Festivalul de Film Urban Eye (11-15 noiembrie 2015)


     Cea de-a doua ediție a UrbanEye se deschide cu proiecția filmului Barbicania, miercuri, 11 noiembrie, de la ora 19.30, la Cinema Elvira Popescu.

     Documentarul este o coproducție Franța-Marea Britanie, realizat de Ila Bêka și Louise Lemoine, despre viețile celor care lucrează sau locuiesc într-unul dintre cele mai mari ansambluri culturale din Europa. De la ultimul etaj până la subsol, în sala de concerte, pe holuri, în spălătorie sau în locuințele asociate se desfășoară, într-un mod unic, viața unei utopii brutaliste a anilor ’70.
     Secțiunea competițională a festivalului are șapte filme inspirate din realitatea românească. Din juriu fac parte regizorul Cătălin Mitulescu, criticul de film Mihai Fulger, Noémi Soltész, arhitect, curator al Zilelor Filmului de Arhitectură din Budapesta, Sofia Murato, fondatoarea Festivalului de Film de Arhitectură de la Lisabona și Frederik Bojer Bové, reprezentant al Festivalul de Arhitectură din Copenhaga. În afara competiției, vor fi alte patru programe paralele: Patrimoniu recent, Urbanizare, Micro Spații, Din viața arhitecților.
     În cadrul proiectului „UrbanEye – despre oraș și film” sunt organizate o serie de evenimente tematice, cu invitați speciali.
    Joi, 12 noiembrie, de la ora 17.45, va avea loc vizionarea documetarului Insight. An eye on Bucharest’s art galleries (2015, r. Miluță Flueraș)  – proiecție specială pentru strângerea de fonduri necesare recuperării fotografului Miluță Flueraș, rănit în incendiul de la Club Colectiv.
    Ce-a de-a doua ediție a festivalului de film UrbanEye este dedicată memoriei Cătălinei Ioniță (co-fondatoarea festivalului) și lui Mihai Alexandru. Banii strânși din vânzarea biletelor și abonamentelor vor fi donați victimelor incendiului din Colectiv, care sunt acum în spitale.
     Detalii: Urbaneye.ro // Facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: catalin mitulescu, cinema elvira popescu, colectiv, mihai fulger, miluta flueras, urbaneye 2015

Opinii: