Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



BUZZ CEE 2017


     Primul eveniment cinematografic din Buzău, Festivalul Internațional de Film BUZZ CEE pentru Europa Centrală și de Sud-est, a crescut într-un an cât alții în cinci. Anul trecut s-a conturat o structură, iar în 2017 au apărut evenimente și proiecte originale. Echipa care a început acest proiect – Mihaela Constantinescu, Aurelian Nica, Florin Barbu, Cristi Mărculescu – a primit membri noi: Oltea Zambori, Bogdan Beșliu.
     Competiția a fost organizată în câteva secțiuni - lungmetraje, scurtmetraje, documentare și filme studențești. Multe producții românești în selecție, dar numai scurtmetrajul 4:15 PM. Sfârșitul lumii a fost premiat.
     Foarte interesantă propunerea organizatorilor cu ”Integrala Nae Caranfil”. Regizorul a fost prezent la discuții cu publicul, după proiecțiile a trei filme: Restul e tăcere, Closer to the Moon și 6,9 pe Scara Richter. Tot la evenimente speciale au fost proiecția filmului Pădureanca, regizat de Nicolae Mărgineanu, în prezența Manuelei Hărăbor, sau a peliculei The Man Who was Thursday în prezența regizorului Balasz Just și a actriței Ana Ularu. A venit la Buzău și regizorul Pavel Cuzuioc, care și-a prezentat documentarul Secondo me, realizat în Austria, Italia și Ucraina. Cineastul israelian Itai Anghel, ai cărui bunici au plecat din România cu mulți ani în urmă, a fost la întâlnirea cu publicul după proiecția documentarului Invizibili în Mosul, un demers riscant în zonă de război care i-a adus Premiul special al directorului artistic al festivalului.
     O întâlnire specială pentru spectatori a fost și cea cu jurnalistul Adelin Petrișor, originar din Buzău, care și-a prezentat reportajele Coreea de Nord, nimic de invidiat și Mai rău decât animalele.
     Pentru profesioniștii prezenți la BUZZ CEE, Valentina Miu, coordonator al Subprogramului Media din cadrul Biroului Europa Creativă România, a prezentat programele și proiectele care se califică pentru finanțare europeană, dar și exemple de producții românești de succes, care creează un istoric bun pentru cineaștii români.
     Numeroșii invitați au mers în excursie la Vulcanii noroioși, una dintre atracțiile turistice ale județului Buzău. În fiecare moment al programului, o entuziastă echipă de voluntari, alcătuită în mare parte din elevii Liceului de Artă, a susținut atmosfera de festival.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Photo Gallery


Video Gallery:

Tags: aurelian nica, buzz cee 2017, festivalul international de film buzz cee 2017, mihaela constantinescu, nae caranfil

Comments: