REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmBUZZ CEE 2016, prima ediție


     Într-un oraș cunoscut mai mult pentru Vulcanii noroioși și boxeurul Steluța Duță, a avut loc prima ediție a unui festival de film pentru producțiile Europei Centrale și de Sud-Est. Inițiatorii și organizatorii sunt Mihaela Constantinescu, Florin Barbu, Aurelian Nica și Cristi Mărculescu, ”nucleul dur”, cum zice Barbu. Ei au făcut selecția celor 2000 de filme înscrise, ei au gândit structura festivalului pe cele trei secțiuni competitive – lungmetraje, documentare, scurtmetraje - și evenimentele conexe – BUZZ Women, workshop de actorie pentru elevi cu Andreea Vasile și Radu Iacoban, proiecții speciale cu București NonStop și Youtube Bazaar, în prezența lui Dan Chișu, Dincolo de calea ferată, în prezența lui Cătălin Mitulescu, excursie la Vulcanii noroioși și Cramele LaCerta. O mulțime de cineaști a răspuns invitației de a participa în jurii sau la proiecții.
     Misiunea asumată a festivalului este promovarea filmului românesc și a zonei Buzău (ceea ce a adus sprijinul autorităților locale). Atmosfera prietenoasă și propunerile cinematografice bine gândite sunt premise bune pentru Festivalul BUZZ CEE. În primul palmares sunt și filme românești: BUZZ Real - Roboțelul de aur, BUZZ Short – Dispozitiv 0068. Cinelab România a oferit mai multe premii.
BUZZ CEE, Festivalul Internațional de Film Buzău, este organizat de Asociația CulturALL, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău, Primăria Buzău și Consiliul Local Buzău și susținut de TVSat 2000, Teatrul ”George Ciprian” Buzău și Cinelab România.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
 


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: aurelian nica, buzz cee 2016, buzz cee festival de film buzau, costi marculescu, florin barbu, mihaela constantinescu, robotelul de aur film

Opinii: