Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismAristoteles Workshop aniversează 10 ani de activitate la Astra Film Fest 2015


     Atelierul de film documentar Aristoteles Workshop (AW) aniversează anul acesta 10 ani de activitate. AW a fost fondat în 2005 de actorul Dan Nuțu și de actualul director al Institutului Cultural Român (ICR) de la Berlin, Cristina Hoffman.

     Ediția aniversară va avea loc în cadrul ASTRA Film Festival, în zilele de 9 și 10 octombrie, la Sibiu.
     Invitații AW 2015 sunt cei peste 130 de „absolvenți”, cărora li se vor alătura invitații de onoare: John Appel (regizor, director de imagine, lector universitar invitat la Academia Olandeză de Film şi Televiziune), Simon Brook (regizor, producător, membru al Academiei Britanice de Film şi Televiziune), Thierry Garrel (director al Departamentului de Film Documentar al canalului TV ARTE/Franța timp de 15 ani), Nino Kirtadze (regizoare de filme documentare, fostă consilieră a preşedintelui georgian şi jurnalist de război), André de Margerie (director Relații Internaționale ARTE France), Tania Rakhmanova (regizoare de filme documentare pe teme isorice sau politice, nominalizată la Premiile Emmy, Federația Rusă).
     În cadrul celor două zile dedicate Aristoteles Workshop la Astra Film Festival va rula o selecție de filme realizate în cadrul edițiilor precedente, urmate de sesiuni de Q & A cu membrii echipelor filmelor, precum și de discuții libere cu profesorii și experții prezenți.
     Aristoteles Workshop se adresează tinerilor din Europa Centrală și de Est, cu experienţă anterioară în regie, imagine, montaj sau producţie de film sau televiziune. Modulul propus este de maxim 30 de minute de film, dar deschis la elemente de ficţiune. Programul oferă participanţilor un triplu beneficiu: să înveţe, să producă un film şi să fie promovaţi ca cineaști.
     Filmele produse timp de nouă ani de AW au fost selecționate și premiate la festivaluri de prestigiu: Cannes, Locarno, Leipzig, Nyon, IDFA Amsterdam, Namur, Montpellier, Sarajevo, Trieste etc.
AW dorește să le mulțumească tuturor celor care le-au fost alături în toți acești ani: Canalele ARTE/France și TVR, Programul Media Desk Europe, Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), Centrul Național al Cinematografiei (CNC), Institutul Cultural Român (ICR), iStyle, AVIS și Farmexim.
     Detalii: Aworkshop.org // Facebook // Astrafilm.ro

Filmele AW cuprinse în programul Astra Film Festival sunt:
Don’t get me wrong (Nu te supăra, dar..., r. Adina Pintilie, 2006),
Bar de zi and Other Stories (Bar de zi și alte povestiri, r. Corina Radu, 2006),
The Flying Shepherd (Ciobanul zburător, r. Cătălin Mușat, 2007),
Quest (Căutare, r. Ionuț Pițurescu, 2009),
Japanese Quince Tree (Gutuiul japonez, r. Mara Trifu, 2011),
The Bed is Broken (Patul stricat, r. Raluca Gorgos, 2012),
The Doge’s Palace (R. Julia Groszek, 2012),
Brick in The Wall (R. Gregorz Brzozowski, 2013),
Summer with mosquitoes (R, Agnieszka Kowalczyk, 2010),
Rebel, rebel (R. Mihai Bauman, Alex Belc, 2009),
Intersection (R. Dmytro Suholytkyj Sobchuk, 2014),
Mohamed Tomescu (R. Olesya Bortnyak, 2013) și
End of summer (Sfârșitul verii, r. Alina Manolache, 2014), acesta din urmă fiind selectat și în competiția oficială a festivalului Astra de anul acesta.


Tags: aristoteles workshop, astra film festival 2015, dan nuțu, documentare românești, gutuiul japonez film, sfârșitul verii film

Comments: