REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film
Dan Lupu


  • Actor
  • Născut(ă): 13.03.1983 la Botoşani

Absolvent al Colegiului Naţional AT Laurian din Botoşani (profilul chimie-biologie), unde participă, alături de un prieten, la audiţii pentru cursuri de teatru. Primul rol este Ivan Vasilevici, din “Cerere în căsătorie” de AP Cehov, în 2002, care îi aduce primul premiu pentru interpretare la Festivalul Lyceum din Botoşani. Urmează cursurile Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “IL Caragiale” din Bucureşti, pe care o absolvă în 2006, la clasa profesorilor Adriana Popovici şi Doru Ana.

Se implică în proiecte de teatru, filme de scurt şi mediu-metraj, proiecte de televiziune, prezentare de evenimente. Spectacolul “În aşteptare” pe care îl şi regizează îi aduce, în 2007, Premiul pentru cel mai bun spectacol la Gala Tânărului Actor HOP Mangalia şi Premiul pentru cea mai bună coregrafie la Festivalul Internaţional de Teatru Universitar Casablanca, Maroc. Face dublaj pentru desene animate sau seriale de televiziune. Colaborează mai mulţi ani cu o casă de distribuţie de film. 
În 2014 revine la profesia de actor cu rolul din scurtmetrajul United, we save, regia Iben Ravn, filmat în Danemarca, în care joacă împreună cu Gabriel Sandu şi Oana Pellea.

Trivia

  • Face dublaj pentru desene animate.
  • E prieten cu Gabriel Sandu, care l-a recomandat pentru rolul din "United, We Save".