REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmZilele Filmului Românesc în Tenerife


     Institutul Cultural Român de la Madrid și Fundaţia Cristino de Vera - Espacio Cultural CajaCanarias organizează a II-a ediție a Zilelor Filmului Românesc / Muestra de Cine Rumano în Tenerife, în perioada 21 mai – 25 iunie 2019.  La deschiderea oficială a festivalului de film va fi prezentă şi doamna Alina Elena Râmaru, consul onorific al României în Insulele Canare.
     După Madrid, Oviedo, Valencia, Barcelona şi acum, Tenerife, filmele selectate pentru festivalul  Zilele Filmului Românesc, a cărui a IX-ediție s-a desfășurat la Madrid, în Cine Doré, în perioada 23-31 ianuarie 2019, vor mai fi proiectate anul acesta, în colaborare cu cinemateca regională din Andalucia, la Filmoteca Andaluză din Sevilia.
     Trei generații de realizatori și estetici diferite pot fi urmărite în acest an, de la filmul alb-negru al regizorului Stere Gulea, trecând prin producţii semnate de nume mari ale noului val al cinematografiei românești precum Corneliu Porumboiu, Radu Jude sau Radu Muntean și până la cele mai apreciate debuturi în lungmetraj, precum Daniel Sandu și Ioana Uricaru.

Programare:
21 mai – „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, regia Radu Jude
28 mai – Moromeții 2, regia Stere Gulea
04 iunie - Lemonade, regia Ioana Uricaru
11 iunie –  Un pas în urma serafimilor, regia Daniel Sandu
18 iunie  – Fotbal infinit, regia Corneliu Porumboiu
25 iunie – Alice T., regia Radu Muntean
     Toate filmele se vor proiecta la ora 20:00  la sediul fundaţiei: Fundación Cristino de Vera - Espacio Cultural CajaCanarias: Calle San Agustín, 18, La Laguna.
     Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.                     
     Detalii: www.icr.ro/madrid/  
(21.05.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alice t. film, fotbal infinit film, imi este indiferent daca in istorie vom intra ca barbari film, lemonade film, morometii 2 film, un pas in urma serafimilor film, zilele filmului romanesc tenerife 2019

Opinii: