REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Vulturii din Țaga” participă la atelierul „Ex Oriente”


     În perioada 3-9 martie 2018, regizorii Adina Popescu și Iulian Manuel Ghervas vor participa la la cea de-a treia etapă a workshop-ului „Ex Oriente" de la Praga cu proiectul Vulturii din Țaga.
     Organizat de către Institutul pentru Film Documentar în cadrul East Doc Platform, „Ex Oriente" este unul dintre cele mai prestigioase workshop-uri concentrate pe producția de film documentar, în care participanții beneficiază de sprijinul unora dintre cei mai buni experți din domeniu, având posibilitatea de a-și dezvolta proiectul pornind de la subiect, narațiune, imagine și până la strategia financiară și de distribuție. Sesiunile de formare sunt finalizate cu o competiție în cadrul East European Film Forum, la care sunt prezenți producători și distribuitori independenți de top din Europa și America de Nord.
     Vulturii din Țaga spune povestea unei echipe de fotbal. Șeful de post, cârciumarul, poștașul, câțiva elevi de liceu și alți oameni de-ai locului joacă fotbal în aceeași echipă numită Vulturul ȚagaVulturul Țaga este considerată în mod oficial cea mai slabă echipă de fotbal din România. Joacă în divizia a cincea, ultima liga din campionatul românesc, iar antrenorul lor, Nelu Tarnovan, este un fost jucător profesionist de fotbal care și-a ratat cariera și în prezent se ocupă de echipa locală, lucru care îi dă un sens în viaţă.
     Prezenţa regizorilor Adina Popescu și Iulian Manuel Ghervas la sesiunile „Ex Oriente" de la Jihlava (2017) şi Praga (2018) cu proiectul “Vulturii din Țaga" a fost sprijintă de către Institutul Cultural Român de la Praga.
Adina Popescu și Iulian Manuel Ghervas au mai colaborat la documentarul Anul Dragonului .
     Detalii: www.icr.ro
(05.03.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adina popescu, atelier documentar, ex oriente, institutul cultural roman praga, iulian manuel ghervas, vulturii din taga

Opinii: