REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmVictor Rebengiuc și Marcel Iureș, în „Octav”


     Filmul Octav  (regia Serge Ioan Celebidachi) reunește doi actori români importanți: Marcel Iureș și Victor Rebengiuc.
     Octav este o dramă despre prietenia dintre un bătrân de 80 de ani și o fetiță de 10 ani. Intrigantă și originală în această poveste este călătoria în timp pe care o face o personajul principal, bătrânul Octav (Marcel Iureș), în urma căreia ies la iveală evenimente importante din copilăria sa. Filmul este o coproducție România-Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi.
     Despre rolul său, Marcel Iureș declară: „nu am mai întâlnit niciodată așa ceva, în ultimii 25 de ani, în România. Este cel mai frumos rol pe care l-am primit până acum. Acest rol e ca un fel de probă, un fel de examen, să vedem ce am putea găsi util, din toate personajele pe care le-am jucat până acum.”
     „Octav e o poveste cu oameni, cu un om în care se recunosc toți oamenii de pe pământ. Este o poveste profund umană, acesta fiind și motivul principal pentru care am fost atras să joc în acest film. Avem nevoie de astfel de povești,” explică Marcel Iureș.
     În această poveste, Octav îl reîntâlnește și pe Spiridon, bunul său prieten din copilărie, interpretat de Victor Rebengiuc.
     „Este rolul unui om care își întâlnește un vechi prieten, pe care îl așteaptă de multă vreme, cu o bucurie nemăsurată față de această întâlnire, în care nu mai spera. Iar ce imi place mie, cel mai mult, este acest devotament prietenesc, dezinteresat, prezentat în film. Și asta, când trăim într-o lume în care există numai interes, în jurul nostru,” a declarat Victor Rebengiuc.
     Despre colaborarea cu Victor Rebengiuc, Marcel Iureș afirmă: „Victor este unul dintre stâlpii groși pe care se sprijină teatrul românesc. Dacă tragem acest stâlp doi centimetri la dreapta sau la stânga, teatrul românesc se dezechilibrează. Victor Rebengiuc poate fi orice. E greu de descris Victor.”
     Filmul va avea lansarea oficiala in cinematografe pe data de 6 octombrie 2017.
(12.07.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: marcel iures, octav film, serge ioan celebidachi, victor rebengiuc

Opinii: