REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMarcel Iureș în „Octav”, regizat de Serge Ioan Celebidachi


     Marcel Iureș îl va interpreta pe Octav, personajul principal din filmul cu același nume, debutul în lungmetraj al lui Serge Ioan Celebidachi.
     Octav este o dramă despre prietenia dintre un bătrân de 80 de ani și o fetiță de 10 ani. Intrigantă și originală în această poveste este călătoria în timp pe care o face o personajul principal, bătrânul Octav (Marcel Iureș), în urma căreia ies la iveală evenimente importante din copilăria sa.
     În distribuția filmului se regăsesc și alte nume importante ale cinematografiei românești dintre care îi menționăm pe Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Mihai Dinvale, Maria Obretin.
     Filmările au loc la Câmpulung, în județul Argeș, dar și în studiourile din Buftea (Ilfov), în perioada 21 martie - 27 aprilie 2016.
     O coproducție România–Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Octav are un buget de 1,4 milioane de euro și este produs de Astra Entertainment, Oblique Media și CelebFilms UK. Scenariul este semnat de Serge Ioan Celebidachi și James Olivier, imaginea de Blasco Giurato, muzica e compusă de Vladimir Cosma, iar producător este Adela Vrînceanu Celebidachi.
     Serge Ioan Celebidachi, fiul renumitului dirijor și compozitor Sergiu Celibidache, a absolvit Universitatea de Teatru și Artă Dramatică din Indiana (Bloomington) și a făcut master în film la Școala Internațională de Film din Londra.


Galerie Foto

Cuvinte cheie: marcel iureș, maria obretin, octav film, serge celebidachi, victor rebengiuc

Opinii: