REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmUrbanEye 2016


     Festivalul de documentare de arhitectură și urbanism UrbanEye a crescut ca voinicul din poveste. După o primă ediție cu un singur film românesc – aici... adică acolo, realizat de Laura Căpătână-Juller, și prestigioase documentare străine, a doua ediție a fost marcată de dispariția a doi membri ai echipei, Cătălina Ioniță (co-fondatoarea festivalului) și Mihai Alexandru, victime ale incendiului de la Colectiv.
În 2015 a început secțiunea competițională, dar și colaborarea cu Asociația Vira, pentru atelierul Primul meu film documentar.
     Ediția din acest an a avut o semnificativă competiție națională ( Matache-Berzei/Buzești, realizat de Dragoș Lumpan, Blocul, de Maria Șalaru, Up Stairs, de Alina Ușurelu) prezentarea proiectului Primar pentru 10 minute, realizat de Vlad Petri, și a documentarului Golescu Crafts, regizat de Alin Iacob, ateliere pentru copii și adolescenți, invitați la sesiuni de masterclass.
Temele festivalului UrbanEye 2016 au fost memoria și acasă.  Sala de la Cinema Elvira Popescu a fost mereu plină cu oameni de specialitate și cinefili. Echipa de organizare este alcătuită din Monica Sebestyen, Irina Florea și Ioan Maxim.
 
Imagine: Valeriu Ciubotaru


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: documentare despre arhitectura si urbanism, urbaneye film festival 2016

Opinii: