REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFestivalul UrbanEye 2015


     A doua ediție a Festivalului de Film de Arhitectură și Urbanism a fost un test pentru organizatori. Echipa UrbanEye și-a pierdut doi membri importanți în tragedia de la clubul Colectiv – arhitecții Cătălina Ioniță și Mihai Alexandru, cărora li s-a dedicat festivalul. Proiecțiile de la Cinema Elvira Popescu au fost suspendate în perioada evenimentelor din Franța. Chiar și așa, succesul primei ediții din 2014 și determinarea de a continua un proiect interesant despre arhitectură și urbanism în film au dus la finalizarea acestei ediții, care a adăugat și o competiție.
Monica Sebestyn, directoarea festivalului, ne-a vorbit despre selecția de filme românești și internaționale, despre colaborarea cu Asociația Vira, care a propus un atelier pentru liceeni – ”Primul meu documentar”, dar și o prezentare a proiectului Housing Stories, despre dezbaterile cu tematică legată de urbanism.
Juriul festivalului, din care au făcut parte și criticul de film Mihai Fulger și regizorul Cătălin Mitulescu, a decis că Premiul UrbanEye 2015 a fost câștigat de Cheltuieli comune, regizat de Charlotte Grégoire și Anne Schiltz, filmat în România.
Imagine: Dan Țuculescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia vira, catalin mitulescu, cheltuieli comune film, festivalul urbaneye 2015, mihai fulger, monica sebestyn, urbaneye film festival 2015

Opinii: