REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmTop 10 cele mai vizionate materiale AaRC


     AaRC.ro este prezent la majoritatea evenimentelor cinematografie, fie că este vorba de platourile de filmare ale celor mai recente producții românești, de festivaluri sau de premiere de gală. Pentru că urmează o mică vacanță, vă propunem un top 10 al celor mai vizionate producții proprii AaRC de pe Youtube.
     1. Ana Maria Guran era elevă în ultimul an de liceu când a jucat în Lumea e a mea (Nicolae Constantin Tănase), care i-a adus Premiul Gopo pentru „Tânăra speranță” în 2016. În prezent, ea este studentă la Facultatea de Teatru, specializarea Actorie, din cadrul UNATC „I.L. Caragiale”, București. Interviul cu tânăra actriță despre Lumea e a mea este cel mai urmărit clip de pe canalul Youtube All About Romanian Cinema:
 

     2. Interviurile realizate de noi la premiera serialului HBO Umbre sunt printre cele mai urmărite materiale AaRC. Relu are o viață dublă: familia crede că el este un modest taximetrist, deși bărbatul își câștigă existența fiind recuperator pentru unul dintre mafioții locali. Șerban Pavlu, care îl interpretează pe Relu, a vorbit despre cum s-a pregătit pentru rolul principal din Umbre:
 
    
     3. Lumea e a mea i-a adus regizorului Nicolae Constantin Tănase Premiul Gopo pentru debutul în regie. Filmul a fost produs independent de Libra Film, cu un buget redus și fără finanțare de la CNC. Reportajul realizat de echipa noastră pe platourile de filmare este al treilea cel mai vizionat clip:
 
     
     4. De ce eu? este al treilea lungmetraj de ficțiune al regizorului Tudor Giurgiu, o dramă politică despre cazul procurorului Cristian Panait. Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2015. Materialul complet realizat de AaRC la vizionarea de presă poate fi vizionat aici, iar mai jos lăsăm înregistrarea discuției cu echipa:
 

     5. America, venim!, debutul în lungmetraj al regizorului Răzvan Săvescu, este un road movie, povestea turneului în America al unei trupe de teatru din provincie. Pe locul al 5-lea în Top 10 al clipurilor AaRC este interviul cu cei doi actori Adrian Văncică și Gheorghe Ifrim, care au povestit cum a fost lucrul pe platourile de filmare:
 

     6. În 2014, Cristian Tudor Popescu a fost directorul unui festival numit Film și Propagandă. Despre acest rol, dar și despre activitățile sale variate ca jurnalist și critic de filme, Cristian Tudor Popescu a vorbit în interviul realizat de Cristina Corciovescu în urmă cu doi ani.
 

     7. Scenariul serialului Umbre a fost adaptat de Bogdan Mirică (al cărui lungmetraj de debut a fost selectat în secțiunea la Un certain regard, Cannes), după un format australian. Ștefan Velniciuc spune că serialul a fost un fel de debut pentru el. Mai multe despre cum și-a pregătit rolul puteți afla urmărind interviul acesta:
 

     8. Magda Mihăilescu a realizat un interviu cu Margareta Pâslaru, care împlinea 57 de ani de carieră la momentul acestei întâlniri, în 2014. A jucat în filme precum Un film cu o fată fermecătoare și Veronica, iar două dintre piesele interpretate de ea sunt pe coloana sonoră a filmului Moartea domnului Lăzărescu. Mai multe despre cariera Margaretei Pâslaru, puteți afla urmărind interviul AaRC:
 

     9. Nico, personajul interpretat de Andreea Vasile în Umbre, este persoana care se ocupă ca un segment al afacerilor mafiei bucureștene, respectiv prostituția, să funcționeze bine. Andreea Vasile spunea că rolurile din producțiile Umbre și De ce eu?, i-au adus cele mai mari bucurii profesionale anul trecut.
 

     10. HBO a produs în România trei seriale, Umbre fiind doar cel mai recent. Celelalte două producții sunt Rămâi cu mine și În derivă, ambele adaptări după formate de succes din Israel. Materialul realizat de AaRC despre premiera serialului Rămâi cu mine, care conține interviuri cu echipa, se află pe locul 10 în topul celor mai vizionate clipuri AaRC.
 

Țările care au adus cele mai multe vizionări sunt: România, Regatul Unit, Germania, Moldova, Italia, SUA, Franța, Spania, Canada, Belgia.
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: canal aarc youtube, lumea e a mea film, productii originale aarc, serban pavlu, top 10 most viewed aarc materials, umbre serial

Opinii: