REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Bogdan Mirică filmează „Câini”, debutul său în lungmetraj


    Săptămâna aceasta, a început producția filmului Câini, debutul în lungmetraj a regizorului  Bogdan Mirică, cunoscut pentru serialul HBO Umbre și scurtmetrajul Bora Bora
     Filmările vor dura aproximativ o lună de zile și vor avea loc lângă Râmnicu Sărat, în județul Buzău, și în apropiere de București (Călugăreni, Mereni, Ghimpați). Premiera e programată pentru 2016.
     Scenariul este o dramă-thriller despre un tânăr de la oraș, care ajunge într-un sat izolat din Dobrogea după moartea bunicului său. Roman plănuiește să-și vândă moștenirea, dar în timp ce se ocupă de demersurile necesare, devine martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.
  Mirică a lucrat patru ani la finali-zarea acestui scenariu, peri-oadă în care proiectul a fost selecționat la Anger Workshops, Torino Film Lab/ Script & Pitch, Cinelink (unde a câștigat premiul ARTE), Les Arcs (Franța) și L’Atelier du Cinéfondation, organizat de Festivalul de Film de la Cannes.
   Directorul de imagine al filmului este Andrei Butică și scenografia îi aparține Augustinei Stanciu (Aferim!).
     Rolurile principale sunt interpretate de Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu. Despre criteriile de distribuție, regizorul spune că îi „trebuiau actori care să aibă o fibră aparte, de virilitate mocnită, oricând gata să explodeze. Vorbesc de potențialitatea lor artistică, nu de realitate.”  Producători sunt Marcela Ursu (42 Km Film), Ellie Meirovitz (EZ FILMS(FR)) și Stephan Komandarev (ARGO FILMS(BG)). Proiectul este susținut de CNC România (Centrul Național al Cinematografiei), CNC Franța (Centre national du cinéma et de l'image animée), CNC Bulgaria, Canal +, EURIMAGES și Fundația GAN(FR).
Detalii: 42 KM FILM    


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 42km film, andrei butica, bogdan mirica, caini film, dragos bucur, gheorghe visu, vlad ivanov

Opinii: