REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Toni Erdmann”, premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film al anului


     Toni Erdmann (regia Maren Ade), coprodus de Ada Solomon, a fost desemnat cel mai bun film al anului de către Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI).
     Premiul îi va înmânat regizoarei Maren Ade în cadrul galei de deschidere a festivalului de film de la San Sebastian (Spania), pe 16 septembrie. Este pentru prima dată când această distincție va merge către o producție regizată de o femeie.
     Filmat aproape integral în România, este singura producție cinematografică lansată în 2016 inclusă recent în TOP 100 cele mai bune filme ale secolului 21 de către BBC Culture, reprezintă și propunerea Germaniei la Premiile Oscar. În plus, celebra publicație americană Indiewire consideră că pelicula este un candidat serios pentru titlul de Cel mai bun film străin.
     Filmul spune povestea lui Winfried, un tată excentric, ajuns la pensie și pus mereu pe glume, care hotărăște să îi facă o vizită surpriză fiice sale, Ines, o femeie de carieră serioasă, care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în București.
     Toni Erdmann va rula din 21 octombrie în cinematografele din România, fiind distribuit de microFILM.
     Detalii: facebook
(01.09.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ada solomon, cel mai bun film al anului, fipresci, maren ade, toni erdmann film

Opinii: