REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Toni Erdmann” intră în cinematografele din România din 21 octombrie


     Toni Erdmann (regia Maren Ade), coprodus de Ada Solomon prin Hi Film Production, va ajunge din 21 Octombrie în cinematografele din România, lungmetrajul fiind distribuit de microFILM.
     Filmul a fost recompensat cu Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din competiția oficială a celei de-a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, fiind una dintre favoritele criticilor la trofeul Palme D’Or.
     Toni Erdmann a fost filmat aproape integral în România, în vara anului 2014. Filmul este o producție Komplizen Film în coproducție cu coop99, knm, Missing Link Films, SWR/WDR/ARTE, cu sprijinul Film und Medienstiftung NRW, Eurimages, Deutscher Filmförderfonds, Filmförderungsanstalt, Medienboard Berlin-Brandenburg, Federal Government Representative for Culture and Media, Austrian Film Institute, Filmlocation Austria, Filmförderung Hamburg-Schleswig Holstein, Filmfernsehfonds Bayern and Media și cu sprijinul Aqua Carpatica și Domeniile Sâmburești.
     Detalii: Facebook
(29.06.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ada solomon, coproductii romania, maren ade, toni erdmann film

Opinii: