REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film#TIFF2022: apel de înscrieri pentru platforma internațională de co-producții Transilvania Pitch Stop


     Festivalul Internațional de Film Transilvania (17 - 26 iunie 2022) deschide perioada de înscrieri pentru Transilvania Pitch Stop (TPS), cea mai amplă platformă dedicată industriei de film la TIFF. Începând de astăzi, cineaștii din Ucraina, România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Rusia, Moldova, Grecia, Turcia și Georgia își pot înscrie proiectele la cea de-a noua ediție a programului internațional de co-producții. Aplicațiile pot fi depuse online până pe 10 aprilie 2022, prin acces la https://vp.eventival.com/tiff/2022
     În cadrul programului TPS, juriul va selecta până la 10 proiecte în dezvoltare, aparținând unor cineaști aflați la debut sau la al doilea lungmetraj. Programul va include prezentarea proiectelor în fața potențialilor parteneri și finanțatori (producători, distribuitori, agenți de vânzări, reprezentanți ai fondurilor de film etc.), întâlniri individuale și discuții aplicate pe proiecte. Evenimentul va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 23-25 iunie.
     Proiectele se pot afla în diferite stadii de dezvoltare, dar un prim draft de scenariu trebuie să fie disponibil în cazul unei selecții. Pentru a fi eligibil, fiecare proiect trebuie conceput, încă de la început, ca o coproducție europeană. Totodată, cel puțin 20% din bugetul filmului trebuie să fie asigurat deja. Programul se va desfășura în limba engleză.  Regulamentul poate fi consultat aici.
     Peste 80 de proiecte au fost selectate de-a lungul primelor 8 ediții ale programului Transilvania Pitch Stop (platforma de co-producții și workshop). Premiile oferite anul acesta la TPS vor fi anunțate în perioada următoare. 
     Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.
Detalii: facebook
(23.03.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: tiff 2022, transilvania international film festival, transilvania pitch stop 2022

Opinii: