REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmTIFF Lounge 2017: ”Orizont” pe dvd


     Marian Crișan a fost membru al juriului la Transilvania Film Festival 2017, dar și invitat la TIFF Lounge, unde a prezentat filmul Orizont pe dvd, în cadrul secțiunii Zilele Filmului Românesc.
     Lansat la București în decembrie 2016, thrillerul este o ecranizare a nuvelei ”Moara cu noroc” a lui Ioan Slavici. În 2016 s-au împlinit 60 de ani de la precedenta transpunere cinematografică a aceleiași scrieri, La moara cu noroc, regizată de Victor Iliu pe un scenariu al lui Alexandru Struțeanu și Titus Popovici. Marian Crișan, transilvănean ca Ioan Slavici, are o înțelegere specială a spațiului, așa că a scris și scenariul pentru filmului lui. Coloana sonoră, cu muzică special creată pentru film, accentuează tensiunea și contribuie la stilistica modernă a ecranizării.
     La TIFF Lounge Marian Crișan a venit împreună cu o parte din echipă, actorii Rodica Lazăr, Maria Seleș, András Hatházi, Valeriu Andriuță și Bogdán Zsolt și compozitorul Cristian Lolea. Discuția a fost moderată de criticul de film Valerian Sava, care a participat și la întâlnirea celor două echipe cu prilejul proiecției speciale cu La moara cu noroc și Orizont din februarie 2016.
Valerian Sava a fost prezent pe platourile filmului La moara cu noroc, al lui Victor Iliu, și este un susținător declarat al filmelor regizate de Marian Crișan. 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
 
(4.07.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: filme romanesti pe dvd, marian crisan, orizont film, transilvania film festival 2017

Opinii: