REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Scurtmetrajul “Scor Alb” în competiţia oficială la Busan IFF


Scurtmetrajul independent Scor Alb/ Tie, în regia lui Marius Olteanu, va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Busan, Coreea (24-28 aprilie).

Filmul produs de Wearebasca, cu Ioana Flora şi Alexandru Potocean în distribuţie, a fost selectat în competiţia oficială a celui mai important festival de scurtmetraje din Coreea de Sud.  Anual, în cadrul evenimentului sunt prezentate peste 140 de producţii de scurt şi mediumetraj din toate colţurile lumii. 
Scor Alb/Tie este povestea întâlnirii a doi oameni. „O întâlnire care ar fi putut foarte uşor să nu aibă loc. Felul în care cei doi descoperă omul de lângă şi negociază apropierea de acesta, într-o situaţie aparent anodină, este ceea ce m-a atras în realizarea filmului”, declară Marius Olteanu, regizorul scurtmetrajului. 
În timp ce un meci de fotbal paralizează Bucureştiul, la Gara de Nord, Dana (Ioana Flora) ocupă taxiul lui Alex (Alexandru Potocean). Odată ajunsă în faţa blocului, şi în ciuda diferenţelor evidente dintre cei doi, Dana îl roagă pe Alex să rămână cu ea până la venirea dimineţii. Cu orice preţ. Din distribuţie mai fac parte actorii Smaranda Caragea, Iulia Lazăr şi Claudiu Bleonţ
Scenariul scurtmetrajului este scris de Marius Olteanu, imaginea este semnată de Luchian Ciobanu, montajul este realizat de Ion Ioachim Stroe,  sound design Ioan Filip, iar scenografia şi costumele poartă semnătura Alexandrei Alma Ungureanu. 
Marius Olteanu este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “Ion Luca Caragiale” şi al National Film and Television School, Marea Britanie. A scris şi regizat mai multe filme de scurtmetraj şi un lungmetraj documentar, Timoc. Lumea de dincolo, despre românii din localitatea Timoc (Serbia). Marius Olteanu este şi fotograf, primul său album foto “Lumea de dincolo” fiind publicat la editura ICR în 2011. 
Scor Alb/Tie este o producţie independentă WeAreBasca, producători Claudiu Mitcu şi Marius Olteanu. 
Detalii: facebook


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: alexandru potocean, ioana flora, marius olteanu, scor alb film, scurtmetraje romanesti, wearebasca

Opinii: