REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmSăptămâna Filmului Românesc în Israel


     Institutul Cultural Român de la Tel Aviv organizează, în colaborare cu MovieMania, în perioada 11-28 aprilie 2019, o nouă ediție a Săptămânii Filmului Românesc în Israel, la Cinematecile din Tel Aviv, Ierusalim, Haifa, Holon, Herzliya, Rosh Pina și Sderot. Astfel, vor fi prezentate următoarele filme româneşti: Un pas în urma serafimilor (regia Daniel Sandu), „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (regia Radu Jude), Moromeții 2 (regia Stere Gulea), Secretul fericirii (regia Vlad Zamfirescu), Povestea unui pierde-vară (regia Paul Negoescu), Aniversarea (regia Dan Chișu), Charleston (regia Andrei Creţulescu), Ghinionistul (regia Iura Luncaşu).
     Curator al ediției 2019 a Săptămânii Filmului Românesc în Israel este Iris Lackner, critic de film, conferențiar și director al MovieMania by Iris Lackner.
În cadrul programului de evenimente a Săptămânii Filmului Românesc în Israel, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu MovieMania, organizează conferința „Istoria cinematografiei românești, de la începuturi până la Noul Val” susținută de Iris Lackner, în limba ebraică, în data de 16 aprilie 2019, ora 18:00, la sediul ICR Tel Aviv.
     Iris Lackner va realiza, în cadrul conferinței, o analiză de ansamblu a istoriei cinematografiei românești, de la începuturile acesteia și până în prezent, cu referiri inclusiv la Noul Val al Cinematografiei Românești. Conferința va include informații despre primele producții cinematografice românești, diversele perioade de creație din istoria filmului românesc, influențe și surse de inspirație, premii și stele ale micului și marelui ecran din România.
     Detalii: Institutul Cultural Român
(11.04.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: imi este indiferent daca in istorie vom intra ca barbari film, institutul cultural roman tel aviv, morometii 2 film, povestea unui pierde-vara film, saptamana filmului romanesc in israel, un pas inaintea serafimilor film

Opinii: