REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



“Ramona” în selecția oficială a Festivalului Curtas do Vila do Conde


Ramona, în regia lui Andrei Crețulescu, este singurul scurtmetraj românesc selectat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film Curtas do Vila do Conde.

     Ajuns la cea de-a 23-a ediţie, Curtas do Vila do Conde IFF, cel mai important eveniment de profil din Portugalia (4-12 iulia). 
Scurtmetrajul lui Andrei Crețulescu a avut premiera mondială în cadrul secțiunii „Semaine de la Critique” la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, unde a câștigat Premiul Canal +. Premiera națională a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde a fost distins cu Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc (ex-aequo).

Violent, stilizat și fără dialoguri, Ramona îi are în distribuție pe Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu și Ana Ularu. Scenariul a fost scris de Andrei Crețulescu, imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, scenografia de Mălina Ionescu, iar de sound design sunt responsabili Alex Dumitru și  Marius Leftărache.
Ramona este un scurtmetraj independent, produs de Andrei Crețulescu (Kinosseur), Radu Stancu (deFilm) și Claudiu Mitcu (We Are Basca). Coproducători sunt Dan Chișu (DaKino) și Eugen Kelemen (Digital Cube).
Detalii: facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei cretulescu, ramona film, rodica lazar, scurtmetraje romanesti

Opinii: