REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPrima ediție DokStation s-a încheiat


     Peste 2000 de spectatori au participat la toate proiecțiile și evenimentele din cele 3 zile ale festivalului DokStation Music Documentary Film Festival, între 23 și 25 septembrie.
     Prima ediție DokStation a avut în program 11 filme, dintre care câteva documentare foarte recente, în premieră în România, precum Nick Cave &The Bad Seeds: One More Time With Feeling (2016, regia Andrew Dominik), Gary Numan: An Android in La La Land (2016, regia Steve Read și Rob Alexander), un documentar ce-l omagiază pe unul dintre părinții muzicii electronice pop și Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words (2016, regia Thorsten Schütte), film ce-l descoperă pe celebrul muzician prin, dar și dincolo de muzica sa.
     Pentru prima dată în România, muzicianul și artistul scoțian Bill Drummond a fost invitatul special al primei ediții DokStation. Protagonist al documentarului Imagine Waking Up Tomorrow and All Music Has Disappeared (2015, regizat de Stefan Schwietert), fostul solist al trupei de avangardă The KLF realizează un experiment muzical, încercând să-și imagineze cum ar fi o lume în care muzica dispare.
     O parte din filmele selectate pentru această primă ediție au fost însoțite de concerte live susținute de trupa The Mono Jacks, cântărețul Mihail, trupele The Nuggers și Orkid și completate de DJ set cu A.Rusu și Rock DJ.
     Detalii: Dokstation.ro // Facebook
(27.09.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bill drummond, dokstation 2016, dokstation music documentary film festival, nick cave

Opinii: