REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmNick Cave & The Bad Seeds: „One More Time With Feeling”, în deschiderea DokStation


     În deschiderea Festivalului de documentare muzicale, Dokstation, vineri, 23 septembrie, de la ora 20.30, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” – Parcul Național, va fi proiectat în premieră în România, filmul One More Time With Feeling, regizat de Andrew Dominik.
     Proiecția filmului va fi precedată, începând cu ora 19.00, de un concert susținut de trupa The Mono Jacks și de câteva extrase din noul documentar (work in progress),The Mono Jacks.
     Dokstation este un festival de documentare muzicale aflat la prima ediție și se va desfășura în București, în perioada 23-25 septembrie 2016.
     Documentarul lui Andrew Dominik este deopotrivă un document al înregistrării celui de-al 16-lea album semnat Nick Cave &The Bad Seeds, Skeleton Tree, și un recviem pentru Arthur, fiul lui Nick Cave, decedat la vârsta de 15 ani, în vara anului 2015. 
     Construit inițial în jurul conceptului de spectacol, One More Time With Feeling s-a transformat radical odată ce Dominik a început să se concentreze pe fondul tragic al scrierii și al înregistrării albumului. Înregistrările au debutat cu câteva luni înaintea tragicului accident, iar filmările au fost făcute, timp de 10 zile, după șapte luni de la moartea lui Arthur Cave.
     Filmat deopotrivă color și alb-negru, 2D și 3D, documentarul e un testament crud, fragil și adevărat al unui artist care încearcă să-și croiască un drum prin întuneric, o mărturie răvășitoare a suferinței și o mărturisire copleșitoare a neputinței în fața pierderii tragice. Documentarul acoperă interpretările celor 8 piese ale noului album, magistral filmate de directorul de imagine lui Benoît Debie și armonizate de sound design-ul lui Joakim Sundström, în care sunt intercalate interviuri cu Nick Cave, soția sa, Susie Bick, fiul lor, Earl Cave, și cu prietenul de-o viață, muzicianul Warren Ellis, punctate de reflecțiile lui Cave.
     Filmul va rula în cinematografele din toată lumea în data de 8 septembrie 2016, cu o zi înainte de lansarea albumului. 
     Accesul este liber.
     Detalii: Dokstation.ro // Facebook
(07.09.2016)

Cuvinte cheie: documentare despre muzica, dokstation 2016, nick cave and the bad seeds, one more time with feeling film

Opinii: