REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremiile Festivalului Internațional de Film de Scurtmetraj Alter-Native 24


     Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj Alter-Native (2-6 noiembrie) s-a încheiat după 5 zile de scurtmetraje, proiecții speciale și concerte.
     47 de scurtmetraje au putut fi văzute în cadrul competiției, dintre care cinci au fost producții românești. La finalul evenimentului, au fost oferite 5 premii.
     Premiul in memoriam Simó Sándor pentru cel mai bun film studențesc, oferit de U.D.T.M. – Madisz, și Stiloul, oferit de Comisarul educațional al Ungariei Aáry-Tamás Lajos, a ajuns la Radu Ghelbereu, pentru filmul Km 73, o coproducție Marea Britanie-România.
     Juriul a oferit două mențiuni speciale: Coke Riobóo: Made in Spain (Spania) și Bucsi Réka: Love (Ungaria-Franța).
     Oláh Kata: En Passant (Ungaria) a câștigat premiul oferit de Municipiul Târgu Mureș, Natalia Chernysheva: Doi prieteni (Franţa), premiul oferit de Consiliul Județean Mureș, iar premiul Festivalului Internațional de Film de Scurtmetraj Alter-Native 24, oferit de Ministerul Culturii, a ajuns la Guðmundur Arnar Guðmundsson: Artun (Islanda-Danemarca).
     Detalii: Alternativeiff.ro
(07.11.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alternative 24 2016, alternative 24 premii, alternative concerte, festival de scurtmetraj targu mures

Opinii: