REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



47 de scurtmetraje în competiția Alter-Native 2016


     820 de filme au fost înscrise la Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj Alter-Native, iar dintre acestea 767 au fost acceptate pentru preselecţie.
     Filmele primite au venit din 59 de țări, iar alte 16 ţări au participat în coproducții. Cele mai multe au fost trimise din Rusia, precum și din Germania și Spania. Ungaria a fost reprezentată de 42 de filme, dintre care 8 coproducții româno-maghiare. România s-a înscris în competiție cu 23 de scurtmetraje și alte 3 coproducții.
     Juriul a selectat 47 de filme din 17 țări pentru concursul din acest an. Competiția de anul acesta va include 27 de filme de ficțiune, 12 animații, și câte 4 filme documentare respectiv experimentale.
     Printre filmele ce vor putea fi văzute la Alter-Native 24 sunt și scurtmetraje care participat deja la festivaluri importante, precum Zero (produs de Ridley Scott și Michael Fassbender) și Love, o animație semnată de Bucsi Réka.
     Lista completă a titlurile din competiție urmează să fie publicată pe site-ul festivalului în prima jumătate a lunii octombrie.
     Detalii: Alternativeiff.ro
(28.09.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alternative 24 2016, festival de scurtmetraj tirgu mures, scurtmetraje romanesti

Opinii: