REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAlter-Native începe preselecția pentru ediția din 2016


     Pe 21 septembrie 2016 începe preselecția pentru cea de-a 24-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Scurtmetraje Alter-Native, care va avea loc la începutul lunii noiembrie, la Tîrgu-Mureș.
     Pentru programul de concurs al evenimentului, cuprins între 2 și 6 noiembrie, puteau fi înscrise, și anul acesta, filme în patru categorii: de ficţiune, documentare, experimentale şi de animaţie – cu durată maximă de 30 de minute.      Dintre cele 820 de creații înscrise până la termenul limită de 15 septembrie, 766 de scurtmetraje corespund criteriilor cuprinse în regulamentul festivalului, dar numai 740 au și ajuns în posesia organizatorilor.
     Juriul de preselecție este compus din: Durst György (producător, Ungaria), Radu Vasile Igazság (artist vizual şi regizor de film, Bucureşti), Schneider Tibor (regizor şi operator de imagine. Cluj-Napoca), Marcel Ţintar (regizor de teatru şi film, Tîrgu-Mureş) și Berecki Beáta-Hajnalka (critic de film, manager marketing la Teatrul Național din Tîrgu-Mureș).
     Lista filmelor admise în concurs va fi făcută publică până la sfârşitul lunii septembrie pe site-ul festivalului, cu o adresă nouă începând din acest an: www.alternativeiff.ro.
     Detalii: www.alternativeiff.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alter-native 24, festival de film, festival de scurtmetraje tirgu-mures, preselectie

Opinii: