REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremieră Cinepub: „Visul lui Adalbert”


     Visul lui Adalbert (regia Gabriel Achim) este noua premieră online pe platforma Cinepub.
     Filmul este o comedie neagră bazată pe o întâmplare petrecută într-o uzină comunistă din anii `80. E 8 mai 1986, ziua aniversară a Partidului Comunist Român. Au trecut mai puțin de două săptămâni de la explozia de la Cernobîl și o noapte de când Steaua București a câștigat Cupa Campionilor la Sevilla. În această atmosferă festivă, Iulică Ploscaru (Gabriel Spahiu), un sub-inginer responsabil cu protecția muncii, încearcă să-și etaleze veleitățile artistice, experimentând pe nervii și resursele partidului noi tehnici de filmare a materialelor de protecție a muncii.
     Visul lui Adalbert este lungmetrajul debut al regizorului Gabriel Achim, lansat în cinematografe în 2012 și pe DVD, în 2013. La evenimentul de lansare pe DVD, regizorul și actorii Gabriel Spahiu, Adrian Văncică și Doru Ana au vorbit cu echipa AaRC despre film.
     Cel mai recent film regizat de Gabriel Achim, Ultima zi, a avut premiera anul trecut la TIFF și urmează să fie lansat în cinematografele din România pe 12 mai. Pelicula va avea o serie de proiecții și în cadrul Festivalului Filmului European 2017, în prezența membrilor echipei de filmare.
     Detalii: Cinepub.ro
(05.05.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinepub.ro, festivalul filmului european 2017, filme romanesti online, gabriel achim, ultima zi film, visul lui adalbert film

Opinii: