REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Park Chan-wook a deschis cea de-a 13-a ediție ANONIMUL


     Regizorul Park Chan-wook a primit Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale în cadrul Gale de Deschidere a celei de-a 13-a ediții, luni, 8 august.
     „Este cel mai frumos trofeu pe care l-am primit vreodată și a fost cel mai frumos apus pe care l-am văzut vreodată,” a spus Park Chan-wook când a primit trofeul înmânat de Miruna Berescu, directorul festivalului.
     Gala a fost urmată de proiecția în premieră în România a celui mai recent film semnat de regizorul Park Chan-wook, The Handmaiden. Filmul va fi distribuit în România începând cu 4 noiembrie de către Asociația Culturală Macondo.
     Restrospectiva Park Chan-wook aduce la ANONIMUL următoarele filme: Join Security Area, Sympathy for Mr. Vengeance, Oldboy, Lady Vengeance și Thrist.
     Regizorul a sosit la Festival împreună cu actrița Kim Hae-sook și producătorul Wonjo Jeong. La finalul retrospectivei, care se va încheia joi, 11 august cu proiecția filmului Oldboy (Marele Premiu al Juriului, Cannes 2004), Park Chan-wook va susține un masterclass.
     ANONIMUL 13 se desfășoară în perioada 8- 14 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, cuprinzând două programe competițonale, de scurt și lungmetraj, precum și o secțiune de film românesc.
     Detalii: Festival-anonimul.ro
(09.08.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anonimul film festival 2016, park chan-wook, scurtmetraje romanesti, trofeul anonimul

Opinii: