REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Sieranevada” deschide Seara Filmului Românesc la ANONIMUL 13


     Sieranevada, în regia lui Cristi Puiu, va fi proiectat la ANONIMUL marți, 9 august, în deschiderea Serii Filmului Românesc, în prezența regizorului, a producătorului Anca Puiu și a altor membri din echipă.
     Cristi Puiu revine la ANONIMUL după participarea în cadrul Competiției de scurtmetraj la prima ediție a festivalului, în 2004, cu Un cartuș de Kent și un pachet de cafea (Ursul de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj la Berlin 2004). Pentru rolul din acest scurtmetraj, Victor Rebengiuc a primit în anul respectiv Premiul special al Juriului ANONIMUL.
     Tot aici va putea fi văzut și un alt film românesc prezent anul acesta la Cannes: Câini, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Mirică.
     Paul Negoescu vine la ANONIMUL cu cel de-al doilea lungmetraj al său: Două lozuri, cu Dorian Boguţă, Dragoş Bucur și Alexandru Papadopol în rolurile principale. Filmul va fi lansat în cinematografe pe 7 octombrie.
     Scurtmetrajele Ninel (regia Constantin Popescu) și Oase pentru Otto (regia Matei Lucaci-Grunberg), după un scenariu semnat de Lia Bugnar, vor fi, de asemenea, proiectate în cadrul Serii Filmului Românesc. 
     ANONIMUL 13 va prezenta și producții românești care au fost distribuite deja în cinematografe: Ilegitim (regia Adrian Sitaru), câștigător al Premiul C.I.C.A.E la Berlin 2016; Dublu, lungmetrajul de debut al regizoarei Catrinel Dănăiață, proiectat în cadrul Competiției East of the West la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary și 03.ByPass (regia Nap Toader).
     Coproducția românească Miracolul din Tekir (regia Ruxandra Zenide), precum și 14 scurtmetraje românești au fost incluse în cadrul secțiunilor competiționale.
     Cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL se va desfășura în perioada 8-14 august 2016, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.
     Detalii: Festival-anonimul.ro
(18.07.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anonimul 2016, bogdan mirica, caini film, cristi puiu, doua lozuri film, seara filmului romanesc, sieranevada film

Opinii: