REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Ouăle lui Tarzan”, în competiție la Karlovy Vary 2017


     Ouăle lui Tarzan, cel mai recent documentar regizat de Alexandru Solomon, va avea premiera internațională în cadrul celei de-a 52-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary (30 iunie – 8 iulie 2017).
     Pelicula a fost inclusă în competiția oficială dedicată documentarelor, din cadrul celui mai important eveniment cinematografic din Cehia.
     Ouăle lui Tarzan va avea două proiecții la Cluj-Napoca săptămâna viitoare, pe 9 iunie, ora 16.00 la Casa de Cultură a Studenților și pe 10 iunie, ora 14:45, la Universitatea Sapienția. Documentarul va fi proiectat în programul Zilele Filmului Românesc, la TIFF.
     Suhum este capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra orașului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuțe, înființat de sovietici în anii ‘20. Legenda spune că a fost înființat pentru crearea unui hibrid între om și maimuță. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, oamenii și maimuțele sunt captivi într-un teritoriu răvășit de război și decenii de cruzime, fiind și unii și alții victimele unor serii de experimente nereușite. 
     Filmul va avea premiera oficială în cinematografe în această toamnă, pe 6 octombrie. Ouăle lui Tarzan va fi distribuit în România de microFILM.
     Detalii: Facebook
(30.05.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru solomon, documentare romanesti, karlovy vary film festival 2017, ouale lui tarzan film, tiff 2017

Opinii: