REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmLes Films de Cannes à Bucarest 2015: programul complet


     Biletele pentru Les Films de Cannes à Bucarest au fost puse în vânzare pe Eventbook.ro și la casieriile cinematografelor în care vor avea loc proiecțiile: Cinema Studio, CinemaPRO și Elvire Popesco.

     Prețul unui bilet este de 15 lei pentru ultimele două proiecții din timpul săptămânii și pentru toate cele din weekend, după ora 17.00 (inclusiv). Pentru cele din timpul zilei, intrarea este 10 lei. Anul acesta, spectatorii pot opta și pentru două tipuri de abonamente: pentru 6 bilete la același cinematograf – obțin un discount de 20% din prețul total al biletelor, iar pentru 10 bilete la oricare sală, orice film – o reducere de 20%.
     Intrarea va fi liberă la următoarele evenimente și vizionări: conferințele „Pirateria și cinema-ul. Cum le împăcăm?” și „Cum, de ce și pentru cine mai scriem despre filme?” (24-25 octombrie), masterclass-ul susținut de regizorul Jacques Audiard pe 26 octombrie, la Sala de Cinema a UNATC, filmele Un prophète, De battre mon cœur s’est arrêté, Irreversible și proiecția specială pentru copii 101 dalmațieni, scurtmetrajele Ramona, Bad Penny, Kowalski (27 octombrie, ora 15.45, la Cinema Elvira Popescu),  programul Romanian Short Waves și la best of -ul documentarelor realizate la aterlierul Aristoteles (26, 27, 28 și 29 octombrie, la Elvire Popesco).
     De asemenea, festivalul organizează și un concurs pentru criticii de film, câștigătorul urmând să meargă la Cannes în 2016.
     Radu Muntean va deschide proiecțiile de la Cinema Studio cu Un etaj mai jos, la finalul căruia va avea loc un dialog cu publicul. De asemenea, vizionarea filmului croat The High Sun va fi urmată de o discuție cu regizorul Dalibor Matanic, pe 28 octombrie, de la 20.30.
     Corneliu Porumboiu va prezenta, în premieră absolută, un montaj de 38 de minute dintr-un documentar realizat de el cu aceiași protagoniști, pe aceeași temă, înainte ca subiectul să fie transformat în scenariu de ficțiune. Acesta va preceda proiecția filmului Comoara.
     Les Films de Cannes à Bucarest  va avea loc între 23 și 29 octombrie, la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco și CinemaPRO. Festivalul se deschide cu premiera filmului La Tête haute (r. Emmanuelle Bercot), iar din program mai fac parte filmele prezente în secțiunea Un Certain Regard, o serie dedicată cineaștilor asiatici și alte premiere  naționale.
     Detalii: Program // Filmele // Biletele

 


 Galerie Foto

Cuvinte cheie: corneliu porumboiu, jacques audiard, les films de cannes a bucarest 2015, radu muntean, un etaj mai jos film

Opinii: