REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Jacques Audiard, invitat special al Les Films de Cannes à Bucarest


     Jacques Audiard, premiat cu Palme d’Or la Cannes 2015 pentru Dheepan, vine la București pentru Les Films de Cannes à Bucarest (23-29 octombrie).

     Regizorul își va prezenta filmul, va răspunde întrebărilor publicului și va susține un masterclass la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) luni, 26 octombrie, de la ora 11.00.
     Dheepan urmărește traseul a trei imigranți din Sri Lanka – un fost soldat, o tânără și un copil – care pozează ca familie și încearcă să răzbată în noua lume în care au intrat, undeva în afara Parisului.
     De-a lungul carierei sale, a câștigat zeci de premii. Sur mes lèvres (2001) i-a adus premiul César pentru scenariu și De battre mon cœur s'est arrêté (2006), cronica unei relații distructive tată-fiu - opt premii César. Notorietatea internațională a venit odată cu thrillerul Un profet, câștigător al Marelui Premiu la Cannes. A urmat povestea de dragoste emoționantă din De rouille et d'os (2012), cu Marion Cotillard, la rândul ei multi-premiată.
     Următorul său proiect după Dheepan este și primul în limba engleză - The Sisters Brothers, un western adaptat după o carte de Patrick deWitt, cu John C. Reilly în rolul principal.
     Filmul Dheepan va fi distribuit în cinematografele din România de Independența Film, din 30 octombrie.
     Les Films de Cannes à Bucarest  va avea loc între 23 și 29 octombrie, la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco și CinemaPRO. Festivalul se deschide cu premiera filmului La Tête haute (r. Emmanuelle Bercot), iar din programul mai fac parte filmele prezente în secțiunea Un Certain Regard, o serie dedicată cineaștilor asiatici și alte premiere  naționale.
     Detalii: Filmedefestival.ro // Facebook



Galerie Foto

Cuvinte cheie: dheepan film, invitați les films de cannes, jacques audiard, les films de cannes a bucarest 2015

Opinii: