REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmConcurs „Fii critic la Cannes!” și dezbateri despre piraterie și critică


     Soarta criticii de film, chestiunea pirateriei și tendințele din cinematografia actuală vor fi puse în discuție la Les Films de Cannes à Bucarest (23 – 29 octombrie), în cadrul a două conferințe la care vor participa personalități din industria cinematografică.

     Invitații sunt distribuitorul francez Jean Labadie, Christopher Elkins, CEO-ul companiei MUSO, care a dezvoltat un program complex anti-piraterie, și renumitul critic francez Pascal Mérigeau.
     Seria de evenimente speciale organizate sub titulaturaLes Films de Cannes à Bucarest - în dezbatere” începe sâmbătă, 24 octombrie, cu „Pirateria și cinema-ul. Cum le împăcăm?”, și continuă duminică, 25 octombrie, cu dezbaterea „Cum, de ce și pentru cine mai scriem despre filme?”.
     Cu această ocazie, Les Films de Cannes à Bucarest și Asociația Culturală Control N lansează o provocare pentru tinerii critici de film. Un concurs organizat special cu ocazia acestor conferințe, „Fii critic la Cannes!”, oferă șansa participanților de a obține o acreditare, cu transport și cazare asigurate, la Festivalul de la Cannes, ediția din 2016.  Concursul li se adresează tinerilor sub 35 de ani care scriu constant la o publicaţie sau un blog despre cinema și au minim patru texte publicate în ultimul an.
     Pentru înscriere, cei interesați trebuie să completeze aplicația disponibilă pe filmedefestival.ro/2015/inscriere/ până pe 16 octombrie, ora 23.59, și să trimită patru texte publicate în ultimul an. După analizarea aplicațiilor, se vor alege 10 finaliști care vor primi acreditare la Les Films de Cannes à Bucarest, participanții din afara Bucureștiului având cazare și masă asigurate în weekend-ul 23 – 26 octombrie. Finaliștii vor participa la conferințele de sâmbătă și duminică și vor înscrie trei texte pentru jurizarea finală: un preview despre Les Films de Cannes à Bucarest (vor fi apreciate unghiurile și abordările inedite), cronica unui film văzut în festival și o relatare despre conferințele la care au participat. Pe baza celor trei texte, publicate până la 1 noiembrie, organizatorii vor alege câștigătorul care va avea șansa de a merge la Cannes. Detalii, pe site-ul festivalului, la secțiunea „Concurs”.
     Concursul „Fii critic la Cannes!” este organizat în parteneriat cu Asociația Culturală Control N, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și susținerea BRD - Groupe Société Generale. 
     Detalii: Filmedefestival.roGalerie Foto

Cuvinte cheie: concurs critici de film, conferinte les films de cannes a bucarest 2015, fii critic la cannes, les films de cannes a bucarest 2015

Opinii: