REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInterviu cu Laurențiu Damian


     Recenta lansare a volumului ”Sala de cinema”, lucrare scrisă și coordonată de Laurențiu Damian, președinte al Uniunii Cineaștilor din România, și arhitectele Mihaela Pelteacu și Daniela Puia, întregește un proiect început cu expoziția și conferința CineBucurești.
     Interesul pentru soarta sălilor de cinema este permanent în discursul cineaștilor, dar ignorat în cel al autorităților. Demersul din lucrarea ”Sala de cinema”, cel din dezbaterea organizată de Cristian Mungiu în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, nu primesc răspunsul necesar.
     Uniunea Cineaștilor din România are în custodie sala Studio, închisă de ceva timp, locul unde aveau loc premierele românești și multe festivaluri. A primit, în compensație, sala Corso, pentru care avizele de refacere au fost tergiversate timp de doi ani.
     Despre toate aceste probleme ale breslei, am discutat cu Laurențiu Damian, președinte al UCIN. Apariția editorială ”Sala de cinema” vine la scurt timp după alt volum publicat de cineast, ”Cioburi de viață”.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu

Cuvinte cheie: cinema corso, cinema studio, laurentiu damian, sala de cinema carte, uniunea cineastilor din romania

Opinii: