REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎnscrieri pentru profesori la Éducation à l’image 2016-2017


     Programul de educație cinematografică pentru liceeni Éducation à l’image revine de săptămâna viitoare cu o nouă ediție și se află în căutare de profesori pasionați de cinema, dornici să afle alături de elevii lor cât mai multe lucruri despre filme și felul în care se fac ele.
     Éducation à l’image este un program de educație cinematografică care se adresează profesorilor și elevilor de liceu din zona municipiului București, inițiat în 2009 de către Ambasada Franței la București de care au beneficiat până în acest moment peste 6000 de elevi.
     Programul presupune sesiuni de formare pe teme de limbaj cinematografic pentru profesori, proiecții de film de artă la cinema pe tot parcursul anului școlar, discuții cu cineaști invitați și ateliere practice legate de profesiile din  domeniul cinematografiei, În plus, profesorii au la dispoziție  materiale pedagogice dedicate fiecăruia dintre filmele studiate.
     Filmele propuse anul acesta sunt Domnișoarele din Rochefort (regia Jacques Demy, Franța, 1967), Oslo, 31 august (regia Joachim Trier, Norvegia, 2011), O vară de neuitat (regia Lucian Pintilie, România-Franța, 1994).
     Sesiunile de formare pentru profesori vor fi susținute de către criticii de film Andrei Gorzo și Ionuț Mareș și regizorul Tudor Cristian Jurgiu și vor avea loc în datele de 7, 8 și 9 septembrie la Cinema Elvire Popesco.
     Organizat sub umbrela NexT Film Education de către Societatea Culturală NexT, programul Éducation à l'image se bucură de sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Istitutului Francez din București și al Inspectoratului Școlar București.
     Pentru mai multe detalii și înscrieri, puteți scrie pe adresa de mail oana@nextproject.ro sau să telefonați la numărul 0732 909 024.
     Detalii: facebook
(02.09.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei gorzo, asociatia culturala next, educatie cinematografica, education a l image, lucian pintilie

Opinii: