REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Înscrieri la The Script Contest, ediția #5


     The Script Contest a deschis înscrierile pentru cea de-a cincea ediție a rezidenței-concurs, desfășurată între lunie martie și iunie ale anului curent. Organizată de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc încă din 2016, TSC a devenit în 2019 singura rezidență - concurs destinată scenariilor de scurtmetraj din România.Proiectul se adresează persoanelor de peste 18 ani, de orice formare profesională, în special tinerilor scenariști și regizorii de film din România.
     Rezidența-concurs se desfășoară pe o perioadă de patru luni de zile și este împărțită în mai multe etape: apelul de înscrieri pentru proiectele de scurtmetraj, preselecția și anunțarea celor 8 rezidenți finaliști, întâlnirile one-on-one de mentorat cu tutorii ediției, rezidența de 6 zile de la Ferma Cobor, unde programul include timp dedicat scrierii, mese rotunde, proiecții de film, sesiuni de feedback tip peer review, workshop-uri și o nouă serie de întâlniri de mentorat și ultima etapă - prezentarea finală a proiectelor, în fața juriului ediției.
     Din comisia de pre-selecție fac parte Laura Mușat (producătoare/ fondator ADFR/ coordonator proiect TSC) și Alexandra Safriuc (curatoare/ director artistic ShortsUp). Membrii juriului sunt Andrei Crețulescu (regizor de film), Bianca Oana (producătoare de film) și Alexandru Baciu (scenarist și script doctor), urmând ca în săptămânile următoare să anunțăm și cei doi mentori ai ediției.
     Premiul constă în 3.500 lei, acordați scenaristului câștigător, precum și un grant de până la 6.000EUR destinat producției filmului câștigător, alături de consultanță pe întreaga durată a producției, oferite de casa de producție parteneră –  Castalia Pictures. În plus, studioul de post-producție Avanpost va oferi câștigătorului etapa de colorizare a filmului și livrabilele necesare.
     Înscrierile la The Script Contest sunt deschise între 01.03.2021 și 25.04.2021 și se pot face strict pe platforma filmfreeway. Taxa de participare este de 10USD. Pe lângă scenariu, participanții trebuie să trimită un sinopsis, biografia și datele de contact. Regulile și criteriile de selecție se regăsesc atât pe filmfreeway, cât și pe website-ul oficial TSC.
(11.03.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia de dezvoltare a filmului romanesc, avanpost studio, castalia pictures, rezidenta concurs 2021

Opinii: