REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Golden Shorts” și filme pentru liceeni, în weekend la BIEFF


     La BIEFF urmează zile pline de surprize până pe 20 martie. De la premiera Eisenstein in Guanajuato de Peter Greenaway, proiectat la Gala de închidere, la „Rebel with a Cause” (secțiunea pentru liceeni), până la „Golden Shorts: Best Films in Major Festivals” – proiecția-eveniment de la Universitatea Națională de Muzică București.
     O călătorie fascinantă în lumea dansului oferă ziua de vineri, 18 martie, de la 20:30, la Universitatea Națională de Muzică, prin programul special „Cinedans Amsterdam: Of Love and Other Demons”.
     Sâmbătă, 19 martie, la 15:00, și duminică, 20 martie, la 12:00, la Cinema Elvire Popesco, tinerii sunt invitați la „Rebel with a Cause”, program special de scurtmetraje pentru liceeni, cu intrare liberă. The Guests (Cannes 2015), debutul regizoral al lui Shane Danielsen, o urmărește pe Anna care, în așteptarea soțului, primește în casă niște oaspeți neașteptați. În Sunday Lunch (Cannes 2015), animația regizoarei Céline Devaux, regăsim concentrate toată atmosfera și discuțiile prânzurilor îndelungate de familie într-un delir experimental de animație, muzică și voce. Welcome and... Our Condolences este câștigătorul premiului Juriului Tânăr la Clermont-Ferrand în 2013.
     Sâmbătă, 19 martie, ora 20:00 și duminică, 20 martie, ora 19:00, la Universitatea Națională de Muzică din București are loc proiecția-eveniment „Golden Shorts: Best Films in Major Festivals”, dedicată scurtmetrajelor care au luat marile trofee la Berlinale, Cannes și Veneția.
     Cea de-a șasea ediție a BIEFF are loc în perioada 14–20 martie 2016, la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco și Universitatea Națională de Muzică.
     Detalii: Bieff.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bieff 2016, eisenstein in guanajuato film, golden shorts, peter greenaway

Opinii: