REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Fixeur”, selectat la Tokyo International Film Festival


     După premiera mondială la Toronto International Film Festival, cel mai nou lungmetraj semnat de Adrian Sitaru, Fixeur, a fost inclus în competiția oficială a celei de-a 29-a ediții Tokyo IFF (29 octombrie – 3 noiembrie 2016).
     Filmul a fost selectat și la Festival do Rio (6-16 octombrie 2016), unde va fi proiectat în cadrul programului Expectations 2016.
     Scenariul, semnat de Adrian și Claudia Silișteanu, îl urmărește pe Radu, stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică.
     Un reportaj AaRC despre Fixeur, realizat pe platourile de filmare, puteți urmări aici.
     Din distribuție fac parte actorii Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni, Cristian Ilinca.
     Fixeur va avea premiera în cinematografele din România la începutul anului viitor, pe 27 ianuarie 2017.
     Detalii: Facebook
(26.09.2016)

Cuvinte cheie: adrian sitaru, adrian titieni, fixeur film, tokyo international film festival, tudor aaron istodor

Opinii: