REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilmele câștigătoare la Kinofest 2016


     Ediția a 10-a a Festivalului Kinofest (30 septembrie – 2 octombrie 2016) s-a încheiat, juriul desemnând cele mai bune filme din competițiile off-line și publicul, câștigătorul programului online.
     Juriul pentru Ficțiune a fost format din Alexandra Păun (scenarist, producător independent de film), Iulia Verdeș (actriță), Daniel Sur (scriitor, coordonator de proiect la ICR) și Răzvan Mihai (producător TV). Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune a fost ales filmul Drop (Israel, regia Yotam Knispel).
     La Animație au jurizat Bogdan Lazăr (animator Golem Studio), Ana Maria Ilie (director creativ la Galateca), Andrei Cotruț (grafician și desenator de benzi desenate) și Valentin Partenie (regizor de film, directorul festivalului). Cea mai bună anmație a fost scurtmetrajul francez Le dernier jour d'un condamné, realizat de colectivul Perrine Bayssat, Sarah Dorne, Etienne Molinier, Emilie Phuong, Isabelle Piolat.
     Ambele filme sunt studențești, produse la Beit Berl Collage (Israel) și École de l'image Gobelins (Franța).
     Cel mai bun film din competiția online a fost decis de public: Vatuala, un scurtmetraj de 6 minute, realizat de animatorul indian Shyam Sundar Chatterjee.
     Detalii: www.kinofest.com
 
(04.10.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festival de scurtmetraj bucuresti, iulia verdes, kinofest 2016, premii kinofest

Opinii: