REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFestivalul de Psihanaliză şi Film 2014


Toate filmele prezentate în festival au fost urmate de discuţii cu psihanalişti, regizori, producători, actori şi critici de film. Caracterul terapeutic al unei opere de artă a fost pus în valoare de selecţia de filme şi de invitaţi, realizată de Miruna Berescu şi Irina Margareta Nistor. Au fost vizionate filme care nu au distribuitor pentru România - Mr.Turner, regizat de Mike Leigh, sau producţii ca Ida, regizată de Pawel Pawlikowski, premiată la Festivalul Filmului European pentru Cel mai bun film din 2014.
Festivalul a rezervat şi în acest an un spaţiu pentru scurtmetrajul românesc, selecţia fiind orientată spre producţii care nu au fost rulate în prea multe festivaluri.
Românul s-a născut pe net, regie: Alex Coteţ
Fantezie în Do Minor, regie: Rareş Neagu şi Ştefan Marin
Acvariu cu Peşti, regie: Codruţ Mendea
Puzzled, regie: Pintică Alexandru Costin
Propinquity/ Apropiere, regie: Aino Suni, scenariu Răzvan Badea.
Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Psihanalizǎ şi Film, organizată de Asociaţia FAMart cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România şi al Institutului Cultural Român a avut loc la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu.
Detalii: www.famart.ro 
Imagine: Nicolae Cara


 

Cuvinte cheie: festivalul international de psihanaliza si film 2014, irina margareta nistor, miruna berescu, psihanaliza si film, scurtmetraje romanesti

Opinii: