REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFestivalul Cinemascop vă invită la Grădina de vară din Eforie Sud


     Festivalul Cinemascop îi invită, între 1 și 7 august, pe toţi nostalgicii şi curioşii în redeschisa Grădină de vară din Eforie Sud. După ce aceasta fusese abandonată timp de 14 ani, anul trecut, festivalul Cinemascop a fost pretextul de a o redeschide vizitatorilor, care au avut ocazia de a vedea din nou filme pe marele ecran al acestui cinematograf în aer liber. Pe lângă proiecțiile în aer liber, Cinemascop organizează și o serie de activități pentru public: ateliere de creație pentru copii, o expoziție foto, picturi murale live și altele.
     Festivalul s-a dovedit a fi o necesitate. Pe de o parte, a oferit o alternativă de petrecere a timpului liber pe litoral. Pe de altă parte, unul dintre obiectivele festivalului a fost atragerea atenţiei asupra spaţiilor de acest gen – grădini de vară şi cinematografe – care, din nefericire, sunt clădiri pe cale de dispariţie şi, iată, unele dintre acestea pot fi reîmprospătate pentru a-şi regăsi scopul pentru care au fost construite – proiecţiile de filme. Iar anul acesta, Cinemascop continuă.
     În fiecare seară, începând cu ora 21:00, vor fi proiectate filme europene, precedate de un scurtmetraj din campania EUandME şi o animaţie cehă scurtă. Programul proiecţiilor este următorul:
01.08 – filmul italian Femeile din viaţa mea, din partea Institutului Italian de Cultură
02.08 - Mama ştie cel mai bine, un film portughez oferit de Institutul Camões București
03.08 – filmul de aventură maghiar Kincsem - Pariul Secolului, venit de la Institutul Balassi
04.08 – animaţia cehă pentru copii şi adulţi de toate vârstele, Aventuri fără pereche
05.08 – filmul cehoslovac în regia lui Miloš Forman, Balul pompierilor
06.08 - Tsatsiki, tata şi războiul măslinilor, de la Ambasada Suediei
07.08 – documentarul românesc Fotbal infinit, regizat de cunoscutul Corneliu Porumboiu, de la 42 KM FILM.
 „Cinemascop este cel mai ambiţios proiect al Centrului Ceh Bucureşti, care ne-a scos din zona de confort şi ne-a pus faţă în faţă cu provocarea redeschiderii unui cinematograf ce era considerat pierdut, mai ales de localnici. Prima ediţie ne-a adus o satisfacţie enormă, primind încurajări şi mulţumiri de la cei ce aveau amintiri cu această grădină, dar şi de la persoanele care au venit din curiozitate, unii pentru prima dată, într-un astfel de spaţiu. Odată cu a doua ediţie, consolidăm munca începută anul trecut şi, sperăm noi, întărim încrederea celor din jur că se poate face o schimbare. Suntem recunoscători colegilor noştri de la EUNIC România, partenerilor şi voluntarilor care ni s-au alăturat pentru a contura a doua ediţie a festivalului Cinemascop”, spune Sorina Neaga, directoarea Centrului Ceh Bucureşti, organizatorul festivalului.
Intrarea este liberă la toate activităţile.
Detalii: Cinemascop FB
(31.07.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: centrul ceh romania, cinemascop 2019, fotbal infinit film, gradina de vara eforie sud

Opinii: