REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmEchipa „Breaking News” pleacă în caravană


     Breaking News (regia Iulia Rugină), ajunge pe marile ecrane din România din 29 septembrie, fiind distribuit de Transilvania Film.
     Cu o săptămână mai devreme, echipa filmului, regizoarea Iulia Rugină, scenarista Oana Răsuceanu, actorii Andi Vasluianu și Voica Oltean, va pleca într-o caravană prin țară. Filmul va ajunge la Ploiești (24 septembrie), la Caransebeș și Reșița (25 septembrie), la Timișoara și Arad (26 septembrie), la Cluj (28 septembrie), la Iași (29 septembrie), la Botoșani și Suceava (30 septembrie), la Vatra Dornei și Gura Humorului (1 octombrie).
     După moartea tragică a cameramanului său, în timpul unei filmări, Alex Mazilu este trimis să facă un reportaj in memoriam despre viața acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orășel de pe litoralul Mării Negre, reporterul încearcă să reconstituie viața colegului său, prin ochii celor care i-au supraviețuit. Ce alegi să redai din viața unui om? Cum își vede fiica lăsată în urmă tatăl dispărut? Cât de departe merită să mergi pentru a-ți face meseria?
     „A fost primul film la care nu am ieșit din sală. De obicei ziceam că mă duc la toaletă și nu mai intram. Nu suportam să mă văd. La Breaking News am stat până la final,” povestește Andi Vasluianu. „Povestea nu este atât de mult despre jurnalism cât despre ce se întâmplă într-un om când trăiește un accident de genul acesta,” spune actorul, care a apărut în mintea scenaristelor abia la ultimele rescrieri ale scenariului la care au lucrat mai bine de 10 ani. „Sună așa romantic și frumos: cum ai stat 10 ani alături de scenariul ăsta, dar n-a fost tot timpul o iubire între mine și scenariul ăsta, au fost momente în care m-a chinuit destul de tare. Dar odată ce am găsit varianta asta, ultima, lucrurile au luat-o într-o direcție clară.”, povestește Iulia într-un interviu pentru AaRC. „Am simțit că povestea s-a maturizat odată cu noi, am crescut împreună.”, mai spune Iulia.
     Autoarele scenariului, rescris de-a lungul timpului, sunt  Ana Agopian, Oana Răsuceanu și Iulia Rugină, imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, iar scenografia, de Andreea Popa. Alături de Andi Vasluianu și Voica Oltean, aceasta din urmă recompensată pentru primul ei rol cu Mențiunea specială a Juriului la Karlovy Vary, joacă Ioana FloraOxana Moravec, Floriela Grapini, Maria Rotaru, Constantin Cojocaru.
     Filmul este o coproducție Hai-Hui Entertainment, în co-producție cu Libra Film Productions. Producătorii sunt Tudor GiurgiuOana Giurgiu și Bogdan Crăciun.
     Detalii: Breaking News-The Movie
(18.09.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andi vasluianu, breaking news film, caravana film romanesc, iulia rugina, voica oltean

Opinii: