REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmBreaking News (2017)

Breaking News

81 min. - Dramă - AP 12 - 29.09.2017

Sinopsis :

O echipă de televiziune este implicată într-un accident, în care cameramanul moare. Reporterul trebuie să facă un material ”in memoriam” despre coleg și constată că nu știe prea multe despre el.

Regie: Iulia Rugină

Scenariu: Iulia Rugină, Oana Răsuceanu, Ana Agopian

Actori Principali: Andi Vasluianu, Voica Oltean


Galerie Foto:

 • Breaking News (2017)
 • Breaking News (2017)
 • Breaking News (2017)
 • Breaking News (2017)
 • Breaking News (2017)
 • Breaking News (2017)
 • Breaking News (2017)
 • Breaking News (2017)
 • Breaking News (2017)
 • Breaking News (2017)
 • Breaking News (2017)
 • Breaking News (2017)
 • Breaking News (2017)
 • Breaking News (2017)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Andi Vasluianu Alex Maziilu
Oxana Moravec
Voica Oltean Simona Paraschiv
Vezi tot genericul

Producători

Hai-Hui Entertainement în co-producție cu Libra Film Productions
cu sprijin CNC, SEE Cinema Network și MEDIA Programme

Date de producție

Buget estimat - 750.000 euro
Filmări în decembrie 2014 și februarie 2015, în București, Mangalia și Eforie Sud.
Interiorul unei case a fost refăcut de la zero special pentru film, iar fabrica din secvențele de început e un CET din cartierul Titan, București.
Redacția ziarului ”Adevărul” a fost platoul de filmare pentru scenele de muncă ale reporterului jucat de Andi Vasluianu. 
 

Distribuitori

Transilvania Film

Festivaluri, premii

 1. 2017 - Karlovy Vary - Mențiune specială pentru debut (Voica Oltean)
  2017 - UCIN - Cel mai bun machiaj (Dana Roșeanu)

Trivia

 • Este a treia colaborare a regizoarei Iulia Rugină cu directorul de fotografie Vivi Drăgan Vasile, după lungmetrajul Alt Love Building și scurtmetrajul Să mori de dragoste rănită
 • Pentru a se documenta în privința personajului, reporter de televiziune, Andi Vasluianu a stat de vorbă cu Adelin Petrișor (TVR).
 • Voica Oltean avea 15 ani când a ajuns pe lista scurtă pentru rolul din film, în urma unui casting amplu în rândul trupelor de teatru de liceu. Tânăra a fost descoperită la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din București. 
 • Selectat la Zilele Filmului Românesc de la TIFF 2017, Festivalul de Film Karlovy Vary 2017.
Iulia Rugină despre film:
„Prima variantă de scenariu a fost scrisă în 2007, imediat după ce am terminat facultatea. Au urmat foarte multe rescrieri. În filmare am intrat în 2014, cu varianta numărul 14, când povestea era deja foarte diferită. E un scenariu care s-a schimbat mult pentru că a trecut foarte mult timp şi a crescut cumva odată cu noi”.
„O provocare mare a fost vremea şi timpul redus de filmare. Noi aveam multe filmări de zi, or iarna zilele sunt mai scurte, deci am avut, practic, mult mai puţin timp. A fost foarte frig, iar zăpada din primele zile de la mare ne-a răsturnat tot programul de filmare”.
Iulia Rugină despre secvența exploziei:
„Nu am folosit niciun fel de efecte speciale, totul e foarte old school, tavanul e o construcție de decor complexă. Era un tavan fals fixat pe un schelet de aluminiu şi coborât cu scripeţi, ca să putem evita ruperea lui, lovirea actorilor și ridicarea lui de fiecare dată pentru o nouă dublă. Nu era coborât decât dacă totul mergea perfect până acolo, lucru destul de complicat având în vedere toate celelalte variabile”.
Iulia Rugină despre secvența discuției la foc:
„Secvența e rescrisă cu totul la filmare. Ne pregătiserăm pentru altceva care nu a funcţionat. Am rescris tot şi am schimbat povestea cu o noapte înainte de filmare”.
Andi Vasluianu despre Iulia Rugină:
„Pentru mine, ca actor, e foarte important să am  relaxarea că pot să vorbesc cinstit cu regizorul, să îi spun cinstit ce cred, ce simt. Iar Iulia e deschisă la prezent, la ce se întâmplă acum, aici. Face parte din familia căutătorilor”.
Andi Vasluianu despre Voica Oltean:
„Explicând cuiva, îmi explic mie, de fapt. E o căutare tot a mea, iar Voica este al dracului de inteligentă. Dacă nu era așa, nu ar fi putut să joace în filmul ăsta. A avut mare noroc că a întâlnit niște oameni extrem de deschiși și de generoși, e foarte important să ai prima experiență așa”.
Andi Vasluianu despre întâlnirea cu jurnalistul Adelin Petrișor:
„Și mai voiam să înțeleg modalitatea de a prezenta, cum vorbește la microfon, dacă are un text gata pregătit sau doar niște guideline-uri, apoi improvizează. M-am bucurat foarte mult că l-am văzut, eram atent și curios să văd cum e, care-i drive-ul lui, și mi-am dat seama că e o nebunie, e ca noi cu scena, ai nevoie de adrenalina asta, nu te lasă în pace, altfel nu funcționezi.” 
 
Articole de presă
Breaking News poartă multe dintre mărcile impresionante ale Noului Val din țara sa: maturitate emoțională, un stil de filmare și interpretări naturale, reținute, precum și un ochi pentru complicațiile morale personale care reflectă un spectru mai larg de experiențe”. Variety.com

Website

https://www.facebook.com/Breaking-News-The-Movie-1016258251746194/?fref=ts
Breaking News (2017) - Photo