REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Două lozuri”, la Festivalul Internațional de film de la Zürich


     Două lozuri (regia Paul Negoescu) are premiera internațională în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Zürich (22 septembrie – 2 octombrie), fiind inclusă în competiția de lungmetraje.
     Scenariul, inspirat din nuvela „Două loturi” de Ion Luca Caragiale și scris de Paul Negoescu, spune povestea a trei bărbați din provincie (Dinel, Sile și Pompiliu) care, după ce află că au câștigat marele premiu la loto, descoperă că biletul nu mai e de găsit, așa că sunt nevoiți să pornească într-o călătorie ca să-l recupereze. Pelicula îi are în rolurile principale pe Dragoş Bucur, Dorian Boguţă și Alexandru Papadopol, iar rolurile secundare sunt jucate de absolvenții școlii actoriedefilm.ro. Un interviu cu regizorul Paul Negoescu și directorul de imagine Ana Drăghici poate fi văzut aici.
     La proiecţiile din 26 septembrie şi 28 septembrie participă Paul Negoescu (regizor), Ana Drăghici (director de imagine), Dorian Boguţă (producător şi actor) şi Ovidiu Dunel-Stancu (producător executiv). Institutul Cultural Român de la Viena susţine participarea la festival a echipei.
     În cadrul Festivalului Internațional de Film de la Zürich va fi prezentat şi filmul Bacalaureat (2016, regia Cristian Mungiu). Proiecţiile vor avea loc în zilele de 29 septembrie (în prezenţa actorului Adrian Titieni) şi 2 octombrie.
     Detalii: www.rkiwien.at

Cuvinte cheie: alexandru papadopol, dorian boguta, doua lozuri film, dragos bucur, paul negoescu

Opinii: